Bluejay Mining plc har for nylig annonceret en JV Aftale med en global stor partner, KoBold Metals, som er et mineral efterforskningsselskab, der bruger machine learning til at guide efterforskningen for nye forekomster af kritiske metaller til elektriske biler, batterier og grøn omstilling. Aftalen bringer finansiering såvel som teknisk innovation med nye efterforskningsmetoder i relation til dette projekt i Grønland.

Hovedinvestorerne i KoBold Metals omfatter bl.a. fonden, Breakthrough Energy Ventures, stiftet af Bill Gates, og investorer som Michael Bloomberg, Jeff Bezos, og Ray Dalio, samt Equinor, det norske statsejede multinationale energiselskab.

Bluejay Mining bevarer retten til at kunne finansiere sin del og opretholde 49% ejerskab, mens KoBold får 51% af Disko-Nuussuaq projektet via en earn-in forpligtelse.

Nuna Advokater har bistået Bluejay Mining med JV Aftalen. Læs også mere om Bluejay Mining og Dundas Titanium og deres multi-projekt efterforskning i denne Business Focus special edition

For yderligere oplysninger, kontakt Helen Kibsgaard hk@nuna-law.gl eller Peter Schriver ps@nuna-law.gl.