Opdateret den 7. januar 2022

Opdatering på Covid-19 restriktioner for rejse internt i og til Grønland

Restriktioner for rejse internt i og til Grønland er ændret.

Restriktioner gældende for indrejse til Grønland ved indrejse med fly

For at kunne rejse ind i Grønland skal du enten:

 • være færdigvaccineret for Covid-19,
 • have bopæl i Grønland, eller
 • være på vej til at flytte til Grønland.

Derudover gælder følgende for folk, der er 2 år eller ældre; du skal:

 • fremvise dokumentation for en negativ PCR-test for Covid-19. Testen skal være fra enten et nordisk land, UK, et land i EU eller EFTA, og den må ikke være ældre end 48 timer på afrejsetidspunktet,
 • bære mundbind eller visir på rejsen – dette gælder i lufthavnen, på flyet mv. (NB: dette gælder for folk på 12 år og op efter),
 • iagttage en af følgende betingelser:
  • Har du bopæl i Grønland skal du enten kunne fremvise bopælsattest eller dokumentation for, at du er færdigvaccineret mod Covid-19.
  • Har du ikke bopæl i Grønland skal du kunne fremvise dokumentation for, at du er færdigvaccineret mod Covid-19.
  • Har du ikke bopæl i Grønland, og er du mellem 2 og 11 år, skal du fremvise en negativ PCR-test mod Covid-19. Testen må ikke være ældre end 48 timer på afrejsetidspunktet.

Passagerer, der har været nærkontakt til en smittet inden for den seneste uge, skal kunne fremvise en negativ PCR-test taget på 4. dagen efter, at de har været i nærkontakt med den smittede, samt en ekstra test taget to dage herefter.

Har du tidligere være smittet med Covid-19 og kan fremvise dokumentation for et positivt resultat foretaget ved PCR-test, som på indrejsetidspunktet er mindst 14 dage gammelt og højest 12 uger gammelt, skal du ikke fremvise en negativ test for Covid-19 ved indrejse, og du er omfattet af samme regler som færdigvaccinerede.

Indenrigsrejse i Grønland

Følgende gælder for indenrigsrejse i Grønland:

Personer, der er 12 år eller derover, skal bære mundbind eller visir på rejsen – dette gælder i lufthavnen, på flyet mv.

Personer, der er 2 år eller ældre, der rejser fra en by eller bygd til et andet sted i Grønland, skal kunne fremvise dokumentation for, at de enten er færdigvaccineret mod Covid-19 eller har en gyldig Covid-19 test, der er maksimalt 48 timer gammel.

Følgende gælder for personer, der opholder sig i byer eller bygder, hvor det ikke er muligt at blive testet:

 • Disse skal gå i karantæne på destinationen i 14 dage, eller indtil de er testet negative. Er der ikke mulighed for at blive testet på destinationen, varer karantænen i 14 dage.

Følgende gælder for personer, der har været smittet med Covid-19:

 • Har du inden for de seneste 12 uger været smittet med Covid-19, og du kan dokumentere dette, omfattes du af samme regler som færdigvaccinerede.

For yderligere information, kontakt venligst:

Advokat Helen Kibsgaard på tlf. (+299) 53 17 90 eller e-mail: hk@nuna-law.gl eller advokatfuldmægtig Iris Ohms Jørgensen på tlf. (+299) 55 81 11 eller e-mail: ij@nuna-law.gl.