Ikke-nordiske statsborgere skal have en arbejds- og opholdstilladelse for at få adgang til at arbejde i Grønland. Der gælder dog undtagelser på visse betingelser – f.eks. i relation til råstofaktiviteter.

Herudover kræves altid kommunaltilladelse for visse jobstillinger og jobopslag på www.suli.gl  – uanset om der er tale om statsborgere fra de nordiske lande eller andre lande.

Ansøgningsprocessen fra, at den rette kandidat er fundet, til at vedkommende kan starte med at arbejde, kan synes lang og usmidig, og der er som arbejdsgiver meget, der skal holdes styr på – ikke mindst når tilladelserne skal forlænges.

Vores advokat Iris Ohms Jørgensen bistår med håndteringen af samt rådgivning om processen i forbindelse med ansættelse af udenlandsk arbejdskraft. Ønsker du bistand med at søge om kommunaltilladelser, fast-track godkendelse og/eller opholds- og arbejdstilladelser mv. eller har du spørgsmål til processen, er du velkommen til at kontakte advokat Iris Ohms Jørgensen på e-mail: ij@nuna-law.gl eller tlf. 55 81 11.